KISELJAK

Nikad nisu imali maturu, nakon 27 godina žele na ekskurziju

Rat nam je uzeo maturu i prekinuo mladost i planove o studiranju, ali smo se svi lijepo opet snašli, kaže Popović

I ove godine uživali u zajedničkom druženju. Avaz

Piše: H. ČUKLE

14.8.2019

Generacija srednjoškolaca koji su školske 1991/1992. godine završili četvrti razred Ekonomske škole “Ivan Goran Kovačić” u Kiseljaku, zbog početka rata, nikad nije imala maturu i matursku zabavu. Prvi put su se uspjeli djelimično okupiti prije sedam godina, 20 godina nakon završetka školovanja.

Inicijatorka ovogodišnjeg okupljanja bila je Elma Jamak-Radić, kazala nam je Ana Popović iz Kiseljaka, gdje je druženje i održano.

- Dogovorili smo se da se od sada svake godine viđamo i okupljamo u ovo doba godine. Ima nas svuda po BiH i u Evropi. Najviše je ekonomista, ima i privatnih poduzetnika, bankara i novinara. Imamo i jednu kolegicu koja je, nažalost, poginula u ratu i svaki put je se sjetimo - kaže Popović.

Dodaje da s nekim nekadašnjim drugarima još nisu uspjeli stupiti u kontakt.

- Razrednik nam je bio Bruno Haber, i on, nažalost, nije više živ. Planiramo napraviti zajedničku ekskurziju, destinacija nije važna, samo da se sastanemo, svi okupimo i družimo. Već je 27 godina od mature koju nismo imali. Rat nam je uzeo maturu i prekinuo mladost i planove o studiranju, al smo se svi lijepo opet snašli, nastavili školovanje i većina nas je vezana jedni za druge - dodala je Popović.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.