REAKCIJE

Komšić: Bh. blok se uzalud nadao da ćemo popustiti na ANP-u

Ocijenio je da je to neviđen oblik političkog licemjerja opterećenog sujetama

Komšić, Kojović i Nikšić. Avaz

Fena

14.8.2019

Politički predstavnici Bh. bloka (Naša stranka i Socijaldemokratska partija - SDP) uzaludno su se nadali da će Željko Komšić, u svojstvu predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine, odustati od dostavljanja Godišnjeg nacionalnog plana (ANP), saopćeno je iz Komšićevog ureda.

Komšić podsjeća na pozive Bh. bloka da se u vezi s dostavljanjem ANP-a ne popušta, a javna je tajna, dodaje, da su iskreno priželjkivali političku pobjedu člana Predsjedništva Milorada Dodika, koji "nepoštivanjem zakona i odluka bh. institucija te odbijanjem ANP-a blokira formiranje vlasti".

- Iste političke figure koje do jučer nisu znale razliku između Akcionog plana za članstvo (MAP) i ANP-a sada šute i kuju plan kako da nas, koji se zalažemo za poštivanje zakona i odluka institucija, optuže za neformiranje vlasti, što dovoljno govori o njihovoj dosljednosti - ističe Komšić.

Ocijenio je da je to neviđen oblik političkog licemjerja opterećenog sujetama da se uopće ne može pojmiti koliko je štetan po interese države Bosne i Hercegovine, saopćeno je danas iz Ureda člana Predsjedništva BiH Željka Komšića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.