REAKCIJA

Sarajlić: Ako Dodik odbija razgovor s Amerikancima, a obraća se Rusima, onda je jasno o čemu se radi

Slanje ANP-a nije ničija izmišljotina, već vrlo jasna međunarodna obaveza Bosne i Hercegovine, na temelju važećih zakona i odluka o MAP-u

Sarajlić. Arhiv

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

16.8.2019

Asim Sarajlić, član delegacije Parlamentarne skupštine BiH u Parlamentarnoj skupštini NATO-a, rekao je danas da je zajednički istup Milorada Dodika s ambasadorom Ruske Federacije Petrom Ivancovom pokazao šta se krije iza rušenja Sporazuma o formiranju Vijeća ministara i nastavku NATO integracija. 

 - Činjenica da je Dodik odbio da prisustvuje sastanku s predstavnicima Američke ambasade, u isto vrijeme odlazeći na sastanak s ruskim ambasadorom, vrlo jasno pokazuje o čemu se ovdje radi. Bosna i Hercegovina je na temelju volje apsolutne većine svojih građana, kao i na temelju zakonskih opredjeljenja, okrenuta ka zapadnim, euroatlantskim integracijama.

Slanje ANP-a nije ničija izmišljotina, već vrlo jasna međunarodna obaveza Bosne i Hercegovine, na temelju važećih zakona i odluka o MAP-u, kao i zahtjeva Sekretarijata NATO-a i Sjevernoatlantskog vijeća, koje čine predstavnici 29 država članica - pojasnio je.

Neka niko ne očekuje da će Bosna i Hercegovina odustati od ispunjavanja svojih međunarodnih obaveza, jer je to pitanje ugleda i kredibiliteta jedne države u međunarodnom okviru i o tome ne može biti rasprave - rekao je Sarajlić.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.