INCIDENTI

Bijeljinska policija brutalna prema bivšem predsjedavajućem Vijeća ministara

Pozlilo mi je prilikom davanja izjave jer bolujem od dijabetesa i koristim inzulin, ali mi medicinska pomoć nije omogućena

Mihajlović: Išao po unuka u vrtić. Arhiv

A. Ču. / Avaz.ba

18.8.2019

Bijeljinska policija uhapsila je u četvrtak nekadašnjeg predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH, aktuelnog senatora RS i semberskog privrednika Svetozara Mihajlovića.

Informaciju o hapšenju senatora RS novinaru portala Dešavanja u Bijeljini potvrdio je i izvor iz MUP-a Bijeljina. 

Svetozar Mihajlović je od pripadnika MUP-a Bijeljina u redovnoj kontroli saobraćaja zaustavljen u Majevičkoj ulici, kada su policajci utvrdili da Mihajlović nije vezao sigurnosnim pojasom. 

- Tačno je da sam s lisicama na rukama sproveden u prostorije bijeljinskog MUP-a. U popodnevnim satima krenuo sam u vrtić po unuka kada su me pripadnici policije zaustavili u Majevičkoj ulici i utvrdili da nisam bio vezan sigurnosnim pojasom. Na njihovo traženje, uredno sam predao na uvid vozačku i saobraćajnu dozvolu. Nakon toga me policajac upitao znam li koje su sankcije za učinjeni prekršaj, na šta sam odgovorio da rade svoj posao, u skladu sa zakonom. Tada mi prilazi drugi policajac koji mi govori da sam mogao proći sa 50 KM, što sam ja ignorirao i ponovio mu da rade svoj posao, te da mi što prije vrate dokumente, jer žurim po unuka u vrtić - rekao je Mihajlović. 

Policajac mu je, ističe, uzvratio pitanjem što je nervozan. 

- Nakon toga su mi ponudili da potpišem zapisnik o učinjenom prekršaju, što sam odbio rekavši da ću, kada kazna stigne na kućnu adresu, odlučiti šta i kako dalje. Poslije toga sam pozvan od policajca da izađem iz vozila, nakon čega sam napustio mjesto na kome sam zaustavljen i uputio se dalje Majevičkom ulicom prema vrtiću - rekao je Mihajlović za portal Dešavanja u Bijeljini. 

Na primjedbu da je iz MUP-a Bijeljina stigla nezvanična informacija da je nanio povredu policajcu tako što mu je povrijedio prst prilikom zatvaranja vrata, zbog čega je policajac potražio medicinsku pomoć, Mihajlović je odgovorio da vrata automobila nisu bila uopće otvorena, nego samo prozor. 

- Policijski automobil pod rotacijama me sustigao ispred vrtića, nakon čega su me četvorica policajaca lišila slobode tako što su me izvukla van i oborila na asfalt, oduzeli mobilni telefon i vezali lisicama. Nakon toga, moj automobil je jedan od policajaca parkirao u ulici pored vrtića, a ja sam s ostalom trojicom odvezen u MUP Bijeljina. Pozlilo mi je prilikom davanja izjave jer bolujem od dijabetesa i koristim inzulin, ali mi medicinska pomoć nije omogućena, te sam se pozvao na imunitet jer sam član Senata RS, ne da bih sebe zaštitio od zakona i izbjegao odgovornost za učinjeni saobraćajni prekršaj, nego da bih što prije došao do lijeka - nastavio je Mihajlović. 

Nakon davanja izjave je napustio MUP. 

Prijatelj me odvezao do mog automobila, gdje sam uočio da mi u novčaniku, u kome je bilo 500 dolara i 70 KM, a koji je ostao pored mjenjača, nedostaje novac - rekao je Mihajlović. 

O događaju je napravljena službena zabilješka, a o svemu su obaviješteni načelnik CJB Bijeljina i unutrašnja kontrola MUP-a RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.