SARAJEVO Predsjedništvo BiH

Završen sastanak ambasadora Nelsona i Filda sa Željkom Komšićem

Dan uoči sjednice ovog najvišeg državnog organa

M. R. S. - M. Aš.
19.08.2019 11:13

U zgradi Predsjedništva BiH u Sarajevu počeo je sastanak ambasadora Sjedinjenih Američkih Država (SAD) i Velike Britanije u BiH, Erika Nelsona (Eric) i Metjua Filda (Matthew Field) s predsjedavajućim Predsjedništva BiH Željkom Komšićem.

Kako javlja reporter "Avaza" ambasadori su napustili napustili zgradu Predsjedništva BiH i nisu se obraćali medijima. Iz Kabineta predsjedavajućeg, rečeno je da se Komšić neće davati izjavu, te da će medijima biti dostavljeno saopćenje. 

U zgradi je boravio i član Predsjedništva BiH Šefik Džaferović, međutim, nije poznato da li je i on prisustvovao sastanku. Osim njega stigao je i predsjednik SDA Bakir Izetbegović. 

Sastanak je održan dan uoči sjednice ovog najvišeg državnog organa na kojoj se odlučuje o tome hoće li BiH poslati Godišnji nacionalni plan (ANP) u Brisel i podržati mandatara za formiranje Vijeća ministara BiH.

Od rezultata današnjeg sastanka moglo bi zavisiti i hoće li BiH usvajati reducirani ANP, plan koji je posvađao partnere u vlasti, i hoće li naša država konačno izaći iz krize kako bi se odblokirao proces formiranja vlasti.

Komentari

NA VRH