REAKCIJE

Košarac: Nakon 5. septembra mnogo toga neće funkcionirati u institucijama BiH

Staša Košarac. Arhiv

Srna

21.8.2019

Šef Kluba zastupnika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH Staša Košarac ocijenio je kako nakon 5. septembra, kada istječe rok za provođenje sporazuma koji su potpisali lideri SNSD-a, SDA i HDZ-a Milorad Dodik, Bakir Izetbegović i Dragan Čović, mnogo toga u BiH, posebno u državnim institucijama, neće funkcionirati. 

Naša jedina obaveza bit će da zaštitimo interese RS i srpskog naroda, a njih štiti isključivo izvorni Dejton, čije rušenje nećemo dozvoliti. Sve drugo je upitno, ukoliko se do 5. septembra ne omogući legitimno predstavljanje Srba i RS u zajedničkim institucijama - poručio je Košarac. 

On je dodao kako će u narednom periodu, naročito ukoliko ne bude proveden sporazum Dodika, Izetbegovića i Čovića, biti zanimljivo pratiti ponašanje predstavnika SDS-a i PDP-a.

- Svakako će najzanimljiviji biti odgovor na pitanje šta će to Mirko Šarović i Vukota Govedarica, koji su se direktno izjasnili protiv aktivacije MAP-a i daljnjeg kretanja BiH prema NATO-u, moći da ponude Bakiru Izetbegoviću i Željku Komšiću kako bi ih eventualno ostavili u vlasti u Sarajevu. Također će biti zanimljivo kako će se SDS i PDP ponašati u Narodnoj skupštini RS - istakao je Košarac.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.