SAZNAJEMO Sumnja se na salmonelu

Još dvoje djece primljeno u KCUS zbog trovanja: Boravili u "Ajdinovićima"

Ekipa "Avaza" pokušala je jutros razgovarati sa ljudima iz Uprave, međutim, rekli su nam da su svi na vanrednom sastanku i razgovaraju o onome što se desilo

Piše: M.I. / Avaz.ba

Večeras je još dvoje djece završilo u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu zbog simptoma trovanja hranom, saznaje Avaz.

Nakon što je jutros na Klinici za infektivne bolesti KCUS-a hospitalizirano desetero djece sa simptomima trovanja, a koja su boravila u Sportsko-rekreativnom centru "Ajdinovići" kod Olova, nakon trovanja je u toku dana ostatak članova rukometnog kluba "Respect" stiglo u Sarajevo.

Ekipa "Avaza" pokušala je jutros razgovarati sa ljudima iz Uprave, međutim, rekli su nam da su svi na vanrednom sastanku i razgovaraju o onome što se desilo.

Podsjećamo, oglasili su se i iz Klinike za infektivne bolesti KUCS-a, kazavši da je u ovoj ustanovi hospitalizirano desetero djece s povišenom temperaturom, proljevom i povraćanjem.

- Dvoje djece ima izraženu težu kliničku sliku, dok su ostala djeca sa srednje teškom kliničkom slikom. Djeca su zbrinuta adekvatnom terapijom i pod nadzorom su ljekara - saopćeno je iz KCUS-a.

Još se ne zna uzrok trovanja djece, međutim, sumnja se na salmonelu.

Više o:

KCUS Ajdinovići
NA VRH

Komentari