VREMENSKA PROGNOZA Federalni hidrometeorološki zavod

Uz visoke dnevne temperature, poslijepodne pljuskovi i grmljavina

Padavine mogu biti praćene jakim udarima vjetra

N. Če. / Avaz.ba
25.08.2019 06:37

Poslijepodne padavine

Foto: Arhiv

Danas u Krajini pretežno oblačno vrijeme. U ostatku zemlje malo do umjereno oblačno i sunčano, uz postepeno naoblačenje tokom dana.

U drugom dijelu dana sa kišom, pljuskovima i grmljavinom u većini područja. Na jugu Hercegovine uglavnom bez padavina.

Padavine lokalno mogu biti i obilnije, praćene jakim udarima vjetra i gradom. Vjetar slab do umjeren u Bosni sjeverni i sjeveroistočni, a u Hercegovini jugozapadni.

Jutarnja temperatura zraka od 14 do 20, na jugu od 21 do 26, a dnevna od 27 do 33, na jugo do 36 stepeni.

U Sarajevu sunčano uz postepen porast naoblake. Poslijepodne je moguća kiša, pljuskovi i grmljavina. Jutarnja temperatura oko 17, a dnevna oko 30 stepeni.

I prvih dana naredne sedmice u poslijepodnevnim satima se očekuje kiša, pljuskovi i grmljavina.

U ponedjeljak, 26.avgusta, umjereno ili pretežno oblačno vrijeme. Poslijepodne ili u večernjim satima većem dijelu Bosne sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U utorak 27.avgusta, umjereno oblačno i nestabilno vrijeme. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. U Hercegovini pljuskovi sa grmljavinom se očekuje na sjeveru i sjeveroistoku. Jutarnja temperatura od 13 do 19, na jugu do 24, a dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.

U srijedu 28.avgusta, malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Poslije podne naoblačenje u većem dijelu centralne i sjeverozapadne Bosne može usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 25, a dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

Komentari

NA VRH