INSTITUCIJE Održana sjednica nakon što su nepoznate osobe bez dozvole mijenjale opremu

Vehabović: OSA će provjeriti je li neko postavio prisluškivače u Parlament BiH

Imam nezvaničnu informaciju da je direktor Službe za zajedničke poslove institucije BiH Dragan Šojić dozvolio da se uđe u prostorije, kazao je Vehabović

D. B. / Avaz.ba

Vehabović: Donijeli smo dva zaključka

Foto: Arhiv


Nakon što su radnici nepoznate firme ušli u zgradu Parlamentarne skupštine BiH za vrijeme kolektivnog godišnjeg odmora i mijenjali opremu u parlamentarnim salama, a da pri tome nisu imali saglasnost Sekretarijata te institucije, održana je danas sjednica Kolegija Sekretarijata s jednom tačkom dnevnog reda. 

Sekretar Zajedničke službe Parlamentarne skupštine BiH Kenan Vehabović za "Avaz" je kazao kako su na sjednici donesena dva zaključka. 

- Prvi zaključak se odnosi na to da ćemo proslijediti potrebne informacije Agenciji za istragu i zaštitu da u sklopu svojih nadležnosti ispitaju ovaj slučaj, a drugi je da ćemo tražiti od OSA-e da, u svojim nadležnostima, urade pregled prostorija te provjere da nisu postavljeni kakvi uređaji za prisluškivanje - kazao je Vehabović.

Ističe da je dobio nezvaničnu informaciju da je direktor Službe za zajedničke poslove institucije BiH Dragan Šojić dozvolio da se uđe u prostorije.

NA VRH

Komentari

Podijeli članak na