AKTUELNO

Predsjedništvo HDZ-a BiH pozvalo SDA i SNSD da poštuju potpisani sporazum

Neophodno pristupiti rješavanju pitanje izmjena Izbornog zakona

Predsjedništvo HDZ BiH. Fena

Fena

26.8.2019

Predsjedništvo HDZ-a BiH danas je zaključilo da je BiH hitno potrebna nova vlast da bi bile otklonjene sve prepreke za nastavak euroatlantskog puta koji mora biti jedan od prioriteta.

- Prvi korak treba biti formiranje novog Vijeća ministara, a stranke izborni pobjednici na principima dogovora da nastave razgovore o formiranju vlasti i na svim nivoima - saopćeno je iz HDZ-a nakon sjednice Predsjedništva stranke.

Predsjedništvo HDZ-a BiH pozvalo je na odgovornost sve da, u skladu s rokovima koje su SDA, SNSD i HDZ BiH dogovorili, provedu sporazum.  

U saopćenju se dodaje da je nakon toga neophodno pristupiti rješavanju pitanja izmjena Izbornog zakona i provođenju svih presuda evropskih i domaćih sudova.

- Svakim daljnjim odlaganjem ili otvaranjem novih problema BiH ulazi u dublju krizu koja se ne smije dopustiti. Svi zvaničnici HDZ-a BiH nastavit će da se zalažu za dogovor, kompromis i rješavanje otvorenih pitanja putem dijaloga izbornih pobjednika jer samo tako možemo riješiti nesporazume i odgovoriti izazovima - zaključilo je Predsjedništvo HDZ-a BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.