POLITIKA

Čović: Očekujem sutra imenovanje kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministra BiH

Za mene je apsolutno neprihvatljivo da nemamo izvršnu vlast nakon što su stranke pobjednice napravile zajedničko razmišljanje o budućnosti

Dragan Čović. Arhiv

Srna

26.8.2019

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) Dragan Čović izjavio je kako očekuje da Predsjedništvo BiH sutra imenuje kandidata za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH. 

Čović je dodao da očekuje sutra manevar iz Predsjedništva BiH, da se dobije kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara, a da se kroz neku drugu fazu taj proces ponovo kompromitira.    

- Drugim riječima, za mene je apsolutno neprihvatljivo da nemamo izvršnu vlast nakon što su stranke pobjednice napravile zajedničko razmišljanje o budućnosti BiH, dogovorile detalje i podijelile resore, a da to nismo u stanju nakon pet ili deset dana punom dinamikom sprovesti - rekao je Čović novinarima nakon sjednice Predsjedništva HNS-a.

On je naveo da je fokus nepotrebno prebačen na Predsjedništvo BiH i da se o Vijeću ministara i programu predsjedavajućeg treba izjasniti Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.