SARAJEVO

General-pukovnik Olivije Ritiman sastao se s članovima Predsjedništva BiH

Fena

27.8.2019

Sastanak u Predsjedništvu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

Operativni komandant snaga Evropske unije za Operaciju Althea i zamjenik načelnika štaba vrhovne komande Savezničkih snaga za Evropu, general-pukovnik Olivije Ritiman (Olivier Rittimann) sastao se danas s članovima Predsjedništva BiH.

Sastanak s general-pukovnikom Ritmanom, francuskim oficirom i bivšim legionarom održan je u zgradi Predsjedništva BiH, neposredno prije vanredne sjednice Predsjedništva na kojoj će se razmatrati imenovanje Zorana Tegeltije za predsjedavajućeg Vijeća ministara BiH.

Na početku susreta izražena je zahvalnost za pomoć EUFOR-a očuvanju mira i sigurnosti Bosne i Hercegovine i njenih građana. 

Misija Althea ocijenjena je kao značajna i uspješna za doprinos stabilnosti u BiH i okruženju.

Istaknuta je dobra saradnja snaga EUFOR-a sa civilnim i vojnim strukturama u Bosni i Hercegovini, naročito sa Ministarstvom odbrane BiH.

Osim toga, naglašena je dobra saradnja na međunarodnom planu, te uspješno učešće Oružanih snaga BiH u misijama i zajedničkim vježbama.

U tom smislu, izraženo je očekivanje da će se obim saradnje povećati u budućnosti, saopćeno je iz Službe za odnose s javnošću Predsjedništva BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.