REAKCIJE

DF reagirao povodom izjave Marija Karamatića da je Željko Komšić "mitska balija"

Govor mržnje HNS-a i RTV Herceg-Bosne nije problem Demokratske fronte

Željko Komšić i Mario Karamatić. Avaz

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

27.8.2019

Demokratska fronta pozvala je sve političke subjekte u Bosni i Hercegovini da najoštrije osude poruke mržnje "koje stižu iz tzv. Hrvatskog narodnog sabora, pri čemu njihovi zvaničnici, u konkretnom slučaju, potpredsjednik HNS-a Mario Karamatić, članove Demokratske fronte nazivaju balijama, a predsjednika Željka Komšića mitskim balijom, ma šta to značilo".

- Smatramo da u javnom prostoru nema mjesta za takve pokušaje političke diskvalifikacije, koji nisu ništa drugo nego klasičan govor mržnje koji se mora zakonski sankcionirati. Pozivamo i novinarska udruženja da se u ime profesije ograde od medija poput Radio-televizije Herceg-Bosne, koji u javnost plasiraju takve sadržaje - saopćeno je iz DF-a. 

Naveli su i da je govor mržnje HNS-a i RTV Herceg-Bosne nije problem DF-a niti predsjednika Željka Komšića, nego cjelokupnog društva "u kojem je, nažalost, postalo nekažnjivo na najprimitivniji način iznositi politička neslaganja". 

Mario Karamatić, predsjednik HSS-a Bosne i Hercegovine i član Predsjedništva Hrvatskog narodnog sabora Bosne i Hercegovine, prilikom je gostovanja na RTV Herceg-Bosne, Komšića nazvao "mitskim balijom".

Sporno gostovanje pogledajte u videu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.