REAKCIJE

Špirić: Stavite prst na čelo i imenujte Zorana Tegeltiju, inače ćemo tražiti druga rješenja

Ukoliko se opstrukcije nastave unedogled, tražit će se druga rješenja

Nikola Špirić. Avaz

Srna

28.8.2019

Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je danas da treba dati šansu sporazumu o formiranju vlasti u BiH, ističući kako nijedno od rješenja koje je najavio član Predsjedništva BiH Milorad Dodik u slučaju da do 5. septembra ovaj sporazum ne bude realiziran ne izlazi iz Dejtonskog sporazuma.

Treba dati šansu tom sporazumu ukoliko se oni kojima su puna usta BiH još jednom ne budu poigravali time - rekao je Špirić. 

Prema njegovim riječima, ukoliko se opstrukcije nastave unedogled, naravno da će se morati tražiti druga rješenja.

Dodik je rekao o kojim se rješenjima radi i nijedno od njih nije izvan Dejtonskog mirovnog sporazuma - naglasio je Špirić.  

On je dodao da "političke snage iz Sarajeva koje se poigravaju sporazumom o formiranju vlasti moraju da stave prst na čelo" i da svi zajedno treba da učine napor kako bi do 5. septembra Zoran Tegeltija bio imenovan za predsjedavajućeg Vijeća ministara.

- Novi saziv Vijeća ministra treba da na svoje sjednice stavi sva otvorena pitanja i traži rješenja za njih. To je za mene logično i normalan slijed, a ucjenjivati saziv Vijeća ministara koji još nije izabran, nonsens je koji vodi BiH u slijepu ulicu - zaključio je Špirić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.