POZITIVNE PRIČE Projekt volontera ADRA-e

Uspješna ‘Invazija ljubavi na Jajce’

Besplatno su prali automobile, mjerili pritisak, šećer i holesterol, dijelili cvijeće damama i sladoled djeci

E. C.

Volonteri humanitarne organizacije ADRA, njih 22 iz Sarajeva i Banje Luke, odlučili su marljivo iskoristiti vrijeme godišnjih odmora te su još jednom pokazali kako mladi trebaju kreirati sretnu sredinu u kojoj žive.

Putem projekta „Invazija ljubavi na Jajce“ besplatno su prali automobile, mjerili pritisak, šećer i holesterol, dijelili cvijeće damama i sladoled djeci.

- Sakupljali smo i hranu i higijenske artikle za tri najugroženije porodice iz Udruženja paraplegičara Jajce. Aktivnosti su nastavljene cijepanjem i unošenjem drva starim osobama, rođendanskim proslavama siromašnoj djeci, kao i posjetom Centru za socijalni rad, s kojim imamo veoma dobru saradnju - navode iz ADRA-e.

Posjetili su i dvije socijalno ugrožene porodice, čiju su djecu obradovali školskim priborom i slatkišima. Osim uobičajenog farbanja klupa, odlučili su ostaviti i trajniji trag u Jajcu, grafit na kojem piše „Ljubav spaja“.

Štićenice Staračkog doma u Jajcu obradovali su lijepim gerberima, a posjetili su i Udruženje za djecu s posebnim potrebama „Vodopad ljubavi”.

NA VRH

Podijeli članak na