STAVOVI

Prašović-Gadžo: Bit ću na paradi ponosa, uvijek ću se boriti za jednaka prava svih građana

Pozivam sve policijske agencije i institucije da 8. septembra urade svoj posao na najvišem profesionalnom nivou

Sanela Prašović-Gadžo. Facebook

Sl. M. / Avaz.ba

29.8.2019

Zastupnica SBB-a u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH Sanela Prašović-Gadžo stala je uz organizatore prve parade ponosa u Sarajevu. Ona je na svom Facebook profilu objavila kako će 8. septembra biti uz LGBTI. 

- Iskreno i osobno, ja ne pripadam LGBTI populaciji po seksualnoj orijentaciji, ali uvijek ću se boriti za jednaka prava svih građana! Kao članica Komisije za sigurnost PD Parlamenta FBiH, pozivam sve policijske agencije i institucije da 8. septembra urade svoj posao na najvišem profesionalnom nivou. Građanima Sarajeva želim kazati da, ako želimo da naša Bosna i Hercegovina bude demokratsko društvo, onda je poštivanje ljudskih prava svih građana prvi korak ka tom cilju - napisala je Prašović-Gadžo. 

Ona je dodala i da građani BiH koji pripadaju LGBTI populaciji "ne trebaju i ne smiju u svojoj državi doživljavati diskriminaciju i živjeti u strahu".

- Oni moraju uživati sva prava kao i svi drugi građani Bosne i Hercegovine. Zato ću 8. septembra biti na paradi ponosa. Vidimo se - napisala je Prašović-Gadžo. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.