POSJETE

Nelson i Eslik u Banjoj Luci: Svi oni rade na istoj stvari - izgradnji moderne i prosperitetne zemlje

Iako rade na različitim poljima, dijelili su iste ciljeve - usredotočeni na borbu protiv korupcije, izgradnju mreža podrške i jačanju obrazovanja

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

29.8.2019

Posjeta Banjoj Luci - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

Ambasador Sjedinjenih Američkih Država Erik Nelson (Eric) i nova direktorica Misije USAID-a Bosna i Hercegovina Nensi Eslik (Nancy Eslick) boravili su u Banjoj Luci, gdje su se sreli s ljudima iz različitih društva.

Kako je navedeno u objavi na zvaničnoj Facebook stranici Ambasade SAD u BiH, svi oni rade na istoj stvari - izgradnji moderne i prosperitetne zemlje.

- Svi s kojima su razgovarali bili su strastveni o tome šta ova zemlja može biti i imali su ideje kako do tamo doći. Iako rade na različitim poljima, dijelili su iste ciljeve - usredotočeni na borbu protiv korupcije, izgradnju mreža podrške i jačanju obrazovanja.

Tokom boravka u Banjoj Luci posjetili su i banjalučki Servisni centar za porodice djece s poteškoćama u razvoju. Ideja o stvaranju servisnih centara za podršku djeci s poteškoćama u razvoju i njihovim porodicama potječe iz 2014. godine od sarajevske nevladine organizacije "Dajte nam šansu". 

Otad je USAID podržao uspostavljanje dva servisna centra u Sarajevu, kao i centara u Banjoj Luci, Foči i Zenici. Kad radimo zajedno, možemo postići više!

Ambasador Nelson uručio je i priznanja pripadnicima Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH koji pružaju zaštitu našoj područnoj kancelariji i osoblju u Banjoj Luci - piše u saopćenju.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.