NAJAVA

U današnjem "Dnevnom avazu" čitajte: ''Bingo'' tuži ''Ceste FBiH'' zbog Vranduka

Donosimo i našu anketu o tome šta poznati misle o paradi ponosa

Avaz.ba

30.8.2019

Naslovnica današnjeg izdanja "Dnevnog avaza". Avaz

U današnjem izdanju najtiražnijijeg bh. dnevnog lista pročitajte šta političke stranke kažu na konstataciju šefa Delegacije EU i specijalnog predstavnika EU u BiH Lars-Gunara Vigemarka (Lars-Gunnar Wigemark) da su vanredni izbori prijeko potrebni ovoj državi.

Otkrivamo i da "Bingo" tuži "Ceste FBiH" zbog Vranduka.

Bakir Hadžiomerović u "Minuti" piše o grijehu "Herceg-Bojne", osvrćući se na obilježavanje godišnjice "Herceg-Bosne".

Profesori Akademije scenskih umjetnosti (ASU) reagirali i stali u odbranu oskarovca Danisa Tanovića i dobitnika Pulicera Damira Šagolja. Saznajte šta su nam rekli o odluci inspekcije da poništi njihovo imenovanje za profesore na Akademiji.

Osim toga, pročitajte i šta je napeta situacija na Skupštini Sindikata "Aluminija" donijela za 500 radnika ovog preduzeća.

Ličnost dana je Ibrahim Avdić - inžinjer za primjer.

Ekipa "Dnevnog avaza" napravila je i anketu s poznatim ličnostima u kojoj su otkrili šta misle o povorci ponosa koja je najavljena za 8. septembar u Sarajevu.

Svečano je obilježena 830. godišnjica potpisivanja Povelje Kulina bana. Pročitajte šta su poručili članovi Predsjedništva BiH Željko Komšić i Šefik Džaferović.

Na stranama Crne hronike saznajte nove detalje krvavog obračuna u Saraj-Polju gdje je ubijen Ronald Osmanović, ali i šta je istraživanjem iznenadne smrti 26-godišnjaka u Trebinju saznala policija.

Kćerka uglednog producenta Muradifa Brkića Mufte otkriva kako se njen otac oporavlja od moždanog udara koji je pretrpio počekom avgusta.

Sportske strane današnjeg izdanja "Dnevnog avaza" sadrže i priču o zanimljivoj brojci od 80 miliona eura koju mora izdvojiti klub koji u svojim redovima želi bh. reprezentativca Miralema Pjanića.

U velikom intervjuu za naš list govorio je velikan bh. košarke Nenad Marković. Također, saznajte i šta je predsjednik Upravnog odbora Rukometnog saveza BiH Marinko Umičević rekao na izjave Slobodana Zadre. 

U današnjem broju je i prilog "RTV Extra". 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.