AJDINOVIĆI

Dok inspekcija pečati objekt, radnik čisti bazen: Upalio sam pumpe zbog vas, novinara, da vidite ljepotu, ovo je "Bogu plakati"

Na biro ću, gdje ću drugo, sedam godina mene ovo hrani

Piše: Sl. M. / Avaz.ba

30.8.2019

S lica mjesta - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+1

Kako javljaju "Avazovi" novinari s lica mjesta, dok Kantonalna inspekcija Zeničko-dobojskog kantona u Sportsko-rekreativnom centru "Ajdinovići" pečati objekt, bazen se uredno čisti, pumpe rade.

Radnika kojeg smo zatekli na licu mjesta pitali smo zbog čega rade pumpe kada se objekt zatvara, na što je on odgovorio da ih je tek upalio.  

- Sad sam ih upalio, zbog vas, novinara, da slikate ljepotu "Ajdinovića" - kazao je on.

Nije bio raspoložen za fotografiranje, ali ističe da je ova situacija "Bogu plakati", te da će ostati bez posla sad, kao i kolege.

- Na biro ću, gdje ću drugo. Dreč'o sam kao dijete, sedam godina mene ovo hrani - rekao je jedan od radnika koji nije želio da mu objavimo ime.

U "Ajdinovićima" smo zatekli Nikolu iz Zagreba. Došao je, kaže, po opremu koju je ranije dovezao jer je u SRC-u "Ajdinovići" trebao organizirati Međunarodni festival golmana. Ovdje je, kaže, trebao dovesti 120 djece, uzrasta od 7 do 18 godina iz šest zemalja.


Nikola iz Zagreba. A. Mujić

- Propao mi je projekt. Došao sam iz Zagreba onaj dan kad je puštena informacija da su se djeca otrovala. Dolazili smo ovdje i ranije. Mame iz Zagreba me zovu, djeca plaču što neće doći ovdje. Mi smo imali Kup i djeca su neka osvojila, a neka platila da dođu, sad je otkazano, žao nam je - rekao nam je Nikola, organizator Međunarodnog festivala golmana, dodavši da je ljut što se digla medijska prašina.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.