REAKCIJA

Uprava Aluminija: Svi strateški dokumenti prošli upravljačke i nadzorne nivoe

Sistematizacija i program zbrinjavanja tehnološkog viška

Uprava se oglasila. Arhiv

Fena

30.8.2019

Uprava Aluminija oglasila se saopćenjem povodom današnjih objava u medijima u kojima se, kako navode, obmanjuje javnost tvrdnjom da vlasnici "Aluminija" nisu dali suglasnost za otkaze, odnosno za provedbu usuglašene i usvojene nove sistematizacije radnih mjesta, u vezi s aktualnim stanjem u "Aluminiju".  

Iz Uprave Aluminija naglašavaju kako su svi strateški dokumenti, pa tako i sistematizacija i program zbrinjavanja tehnološkog viška, prošli sve upravljačke i nadzorne razine u Društvu. 

- Upravo vlasnici imenuju svoje predstavnike u ta tijela, i u Nadzorni odbor i u Upravu Društva, i vlasnici su ti koji su odobrili sve ono što smo danas počeli provoditi, a na što je službenu suglasnost jučer dao i Nezavisni sindikat zaposlenika "Aluminija".  

Mole, kako su naveli, da se ranjeni "Aluminij" u ovom prijelomnom trenutku poštedi trošenja energije na javna prepucavanja. 

- Mi svu svoju snagu usmjeravamo na zbrinjavanje naših radnika i na pokušaj obnove dijela proizvodnje, kako bi tvornica nastavila postojati i kako bi barem dio naših radnika nastavio zarađivati svoje plaće. Onaj ko nam u tome ne može ili ne želi pomoći, neka nam barem ne odmaže - poručili su iz Uprave "Aluminija".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.