PROGNOZA

Sunčan i topao vikend pred nama, kiša i pljuskovi početkom naredne sedmice

Nešto više oblaka očekuje se u sjeveroistočnim i centralnim područjima

Sunčano i toplo za vikend. Avaz

Sl. M. / Avaz.ba

31.8.2019

Danas u Bosni i Hercegovini malo do umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Nešto više oblaka očekuje se u sjeveroistočnim i centralnim područjima. Po kotlinama i uz riječne tokove moguća je magla ili niska oblačnost. 

Tokom dana povećanjem oblačnosti, u višim planinskim dijelovima moguć je i kratkotrajni pljusak. Vjetar slab na momente i umjeren promjenljivog smjera. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 27 do 33, na jugu do 36 stepeni.  

U Sarajevu malo do umjereno oblačno vrijeme. Tokom dana postupno povećanje oblačnosti. Jutarnja temperatura oko 15, a najviša dnevna temperatura oko 30 stepeni.

U narednim danima temperature će uglavnom biti kao i u prethodnom periodu, dok se nešto niže temperature očekuju od utorka. 

Drugog dana vikenda, u nedjelju, također će se zadržati umjereno oblačno i sunčano vrijeme. Razvojem oblačnosti ponegdje u centralnim i zapadnim područjima s kišom ili kratkotrajnim pljuskom. Jutarnja temperatura od 15 do 20, na jugu do 24, a najviša dnevna od 28 do 34, na jugu do 36 stepeni.

Nešto više oblaka očekuje se početkom nove radne sedmice. Postupno naoblačenje sa zapada u ponedjeljak će uvjetovati padavine u našoj zemlji. Kiša, pljuskovi i grmljavina se očekuju u zapadnim i sjeverozapadnim područjima, a do kraja dana padavine se očekuju i u ostalim dijelovima. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a najviša dnevna od 25 do 30, na jugu do 34 stepeni. 

U utorak umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Tokom dana, s kišom pljuskovima i grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u zapadnim, sjeverozapadnim i ponegdje u centralnim dijelovima. Jutarnja temperatura od 12 do 17, na jugu do 21, a najviša dnevna od 20 do 26, stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.