STANJE NA PUTEVIMA

Zbog saobraćajne nesreće obustavljen saobraćaj na dionici autoputa A-1 Zenica jug - Kakanj

Na graničnim prelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta

Stanje na putevima. Avaz

Sl. M. / Avaz.ba

31.8.2019

Zbog saobraćajne nezgode koja se dogodila na dionici autoputa A-1 Zenica jug - Kakanj u mjestu Tičići, saobraćaj je obustavljen i preusmjerava se na alternativne pravce.

Tokom dana u tunelu Vranduk II na magistralnom putu M-17 Zenica - Nemila saobraća se jednom trakom naizmjenično, a zbog povremeno pojačanog prometa vozila moguće je formiranje dužih kolona u oba smjera. U noćnim satima u intervalima od 00:30 do 1:30 sati, od 2 do 3:30 sati i od 4 do 5:30 sati, dolazi do obustave saobraćaja. Na obilaznici kroz naselje Tetovo (R-445 Nemila - Tetovo - Zenica) zabranjen je saobraćaj za teretna vozila čija ukupna masa prelazi 7,5 tona.

Na magistralnom putu M-17 Konjic-Jablanica tokom dana izvode se radovi na mostu kod restorana „Bagrem“, za vrijeme izvođenja ovih radova, saobraća se jednom trakom uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju.

Sporije zbog radova, saobraća se i na dionicama magistralnih puteva: M-18 Olovo - Kladanj - Stupari, M-1.8 Srebrenik - Orašje i M-5 Lanište - Ključ.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići.

Na graničnim prijelazima zadržavanja trenutno nisu duža od 30 minuta. Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prijelaza Brčko - Gunja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.