AKTUELNO

Vijećnica i Stari Most u zlatnoj boji za podršku djeci oboljeloj od raka

Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" i ove godine obilježilo je Zlatni septembar

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

1.9.2019

Vijećnica. Avaz

U večernjim satima, Vijećnica u Sarajevu i Stari Most u Mostaru bili su u zlatnoj boji, u znak podrške djeci oboljeloj od raka.

Udruženje "Srce za djecu oboljelu od raka" i ove godine obilježilo je Zlatni septembar, mjesec podizanja svijesti o dječijem raku. Nizom aktivnosti nastoje doprinijeti da se glas djece, oboljele od raka i njihovih porodica, što dalje čuje.

Početak kampanje podizanja svijesti u Sarajevu obilježit će pod sloganom "Život poslije raka... Borba se nastavlja!", performansom sa djecom i mladima koji su liječeni. Nastavit će interaktivnom radionicom, u kojoj će moći sudjelovati i građani zajedno sa djecom i mladima koji su u liječeni od raka i njihovim roditeljima. Dijelit će i letke, vezane uz tu kampanju.

- Za nastavak kampanje pripremili smo mnogo aktivnosti i materijala pomoću kojih ćemo bh. građanima ukazati na važnost pružanja podrške djeci oboljeloj od raka i njihovim porodicama. Neki od najznačajnijih su video spot sa djecom, u produkciji Udruženja i suradnika, video materijali sa MladiCama i drugi materijali za društvene mreže sa snažnim porukama - navode iz Udruženja.

Tokom septembra, u nekoliko mjesta širom BiH, bit će upriličene interaktivne radionica i projekcija filma "Velika bijela kuća".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.