REAKCIJE

SDA: Dodikovom najavom da bi zbog Rusije blokirao i EU put BiH padaju sve maske

Cilj te politike je da kršeći i ne poštujući zakone i odluke, kao i konsenzusom svih strana ranije utvrđeno vanjskopolitičko opredjeljenje, zaustavi put BiH prema NATO-u i EU

S ranijih sjednica SDA. Arhiv

Piše: E. Ma. / Avaz.ba

3.9.2019

Izjavom Milorada Dodika ruskim medijima da bi zbog Rusije blokirao put Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju padaju sve maske i i u potpunosti se razotkriva suština njegove politike, saopćili su iz SDA.

- Cilj te politike je da, kršeći i ne poštujući zakone i odluke, kao i konsenzusom svih strana ranije utvrđeno vanjskopolitičko opredjeljenje, zaustavi put BiH prema NATO-u i Evropskoj uniji, a BiH isporuči Rusiji i u potpunosti je podredi njenim interesima. Zbog čega to radi i je li riječ o nekoj vrsti ucjene, Dodik bi prije svega trebao odgovoriti osiromašenim stanovnicima entiteta RS, koji, bježeći od katastrofalnih ekonomskih posljedica njegove politike, ne odlaze u Rusiju, nego upravo u zemlje članice EU i NATO-a - naveli su iz ove stranke. 

Kako ističu iz SDA, sve ovo jasno govori da je ispravna politika nepopuštanja Dodikovoj politici ucjena i prijetnji u vezi s ANP-om.

- Jer, ukoliko bi se popustilo na ovom pitanju, očigledno je da bi uslijedile nove ucjene i prijetnje i nametanje isključivo Dodikove i volje entiteta RS cijeloj državi - kažu iz SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.