ŠOKANTNO

Horor u Sarajevu: Kučići žive u mezaru na Podhrastovima

Autor snimka nam je ispričao da se obraćao svim relevantnim institucijama, uključujući i udruženja za zaštitu životinja

Piše: A. Kapo

5.9.2019

U bh. prijestonici i ranije smo bili svjedoci nesvakidašnjih situacija pa našem narodu i ono što je nenormalno postaje, nažalost, normalno. Ali, šta raditi kada nam ni mrtvi nisu sveti? O čemu se radi?

„Avaz“ je došao u posjed šokantnog snimka, čiji je autor M. Č. iz Sarajeva (identitet poznat redakciji). Na snimku se vidi kako kučići, koji su tek nedavno došli na svijet, žive u mezaru!

Riječ je o mezarju Podhrastovi u istoimenom sarajevskom naselju. Autor snimka nam je ispričao da se obraćao svim relevantnim institucijama, uključujući i udruženjima za zaštitu životinja.

- Svi su ostali nijemi. Imam prepiske poruka. Ne mogu da vjerujem da nam ni mrtvi više nisu sveti. Tako sam uzeo stvar u svoje ruke i kučiće premjestio na drugu lokaciju, jer ne ide da obituju na kostima ljudi. Donosio sam im hranu, odvajao od svojih usta. Bilo je ukupno 11, dvoje je uginulo. Odlučio sam s ovim izaći u javnost da bi se vidjelo da nadležne službe i udruženja koja dobivaju ogromne pare za zbrinjavanje životinja, zapravo, ništa ne rade. Ovo je bruka za naš grad – poručuje naš sagovornik.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.