REPREZENTACIJA

Drama na letu "Zmajeva" za Armeniju: Avion naglo skrenuo, putnici bili u panici

Igrači selektora Prosinečkog danas će obaviti i prvi trening

Naše reprezentativce očekuju dva treninga do utakmice. G. Šumar

Piše: G. Š.

6.9.2019

Naš nogometni državni tim čarter-letom s Aerodroma Sarajevo oko 13 sati doputovao je u Jerevan, gdje ga je dočekao temperaturni šok - sunčano, sparno vrijeme i temperatura od približno 30 Celzijevih stepeni.

Slične vremenske prilike očekuju se i u nedjelju u 17 sati po lokalnom ili 15 sati po našem vremenu, kada je na programu šesto kolo kvalifikacija za Euro 2020 i utakmica Armenija – Bosna i Hercegovina, s tim što će tada temperatura biti niža za tri-četiri stepena, jer se u jutarnjim satima očekuje slabija kiša.

Inače, izabranici selektora naše reprezentacije Roberta Prosinečkog u glavnom gradu Armenije obavit će dva treninga. Prvi je večeras od 19 sati, a drugi sutra od 17 sati po lokalnom vremenu, u terminu meča protiv Armenije u nedjelju.

Povratak "Zmajeva" u Sarajevo planiran je za ponedjeljak, također čarter-letom, koji je zakazan za 10 sati po lokalnom vremenu.

Inače, poslije dva sata leta, nakon što je bh. ekspedicija preletjela iznad turskog Istanbula, pilot je naglo skrenuo ulijevo, što je izazvalo paniku u avionu.

Igrači i navijači, koji su do tada stajali, odmah su počeli uskakati na svoja mjesta kao bob-takmičari nakon starta. Inače, ostatak leta je bio miran, dok su slijetanje u Jerevan pratile turbulencije zbog jakog vjetra.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.