SJEĆANJA

Obilježena godišnjica pogibije ratnih komandanata Juge i Imamovića

Ovi i svi drugi heroji koji su poginuli na putu slobode i odbrane kontinuiteta države Bosne i Hercegovine zaslužuju mnogo više naše pažnje, rekao je pukovnik Jasmin Kazazić

Piše: M. Smajkić

6.9.2019

Prisutni učili Fatihu. M. Smajkić

Polaganjem cvijeća i učenjem Fatihe danas je na mostarskim Šehitlucima obilježena 26. godišnjica pogibije ratnih komandanata, pukovnika Miralema Juge i Huse Imamovića.

Ovi ratni komandanti poginuli su 7. septembra 1993. godine, na putu prema komandi 4. korpusa, gdje je Imamović trebao preuzeti komandu 47. brdske brigade, a Jugo biti imenovan na mjesto pomoćnika komandanta 4. korpusa. S njima je tada poginula i Jugina sestra Amira.

U prisustvu velikog broja njihovih saboraca, prijatelja, demobilisanih boraca Armije RBiH, predstavnika udruženja proisteklih iz odbrambeno-oslobodilačkog rata i građana Mostara, uspomene na istaknute heroje odbrane Mostara i Hercegovine evocirao je ratni komandant Samostalnog bataljona „Nevesinje“, pukovnik u penziji Jasmin Kazazić.

- Ovi i svi drugi heroji koji su poginuli na putu slobode i odbrane kontinuiteta države Bosne i Hercegovine zaslužuju mnogo više naše pažnje - rekao je Kazazić.

Ova godišnjica obilježena je u organizaciji Udruženja „Povratkom za Bosnu i Hercegovinu“, Patriotske lige Nevesinje, Medžlisa Islamske zajednice (IZ) Nevesinje, Jedinstvene organizacije boraca (JOB) Grada Mostara i Udruženja nosilaca najviših ratnih priznanja HNK.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.