SASTANAK DVA HDZ-A

Čović: Bez nas, kada smo ovako složni, ne može se formirati nijedan nivo vlasti

Hrvati u Bosni i Hercegovini politički govore jednim glasom - kroz Hrvatski narodni sabor

Sastanak dva HDZ-a u Orašju. HDZ BiH

Sl. M. / Avaz.ba

7.9.2019

Sastanak dva HDZ-a u Orašju - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+3

HDZ BiH i HDZ Hrvatske, dvije sestrinske stranke, održale su zajedničku sjednicu u Orašju na kojoj je naglašeno kako je temelj prijateljskog međustranačkog odnosa zajednička briga o Hrvatima u BiH kao konstitutivnom i ravnopravnom narodu, uzajamna podrška na izborima i pomoći BiH na njenome euroatlanstskom putu.

Na sjednici se između ostalog govorilo i o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i Hrvatskoj te odnosima i saradnji između HDZ-a BiH i HDZ-a Hrvatske.

Predsjednik HDZ-a BiH Dragan Čović u izjavi za medije kazao je kako su Hrvati u Bosni i Hercegovini koji, kako kaže, jedini iskreno žele EU i NATO, i danas politički govore jednim glasom - kroz Hrvatski narodni sabor.

- Bez nas, kada smo ovako složni, ne može se formirati nijedan nivo vlasti. Zahvaljujem na snažnoj i dosljednoj podršci Vladi RH, HDZ-u i predsjedniku Plenkoviću. Vaša je podrška dragocjena Hrvatima u BiH u borbi za stvarnu ravnopravnost - zaključio je Čović

Predsjednik HDZ-a i Vlade Hrvatske Andrej Plenković je kazao kako je saradnja dva HDZ-a pozitivna je i intenzivna. 

- Takva će biti i na nadolazećim, važnim izborima, na kojima našu potpunu i zajedničku podršku ima predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović! S druge strane, RH je dobro pozicionirana u međunarodnoj zajednici te ćemo se nastaviti kontinuirano, sistemski i konzistentno zauzimati za prava Hrvata, ali i pružati dobrosusjedsku podršku cijeloj BiH i njenom euroatlantskom putu - poručio je Plenković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.