SARAJEVO

Više stotina građana na skupu protiv Povorke ponosa: Pridružili im se Nazif Gljiva, Nermin Muzur i Saudin Sivro

Porodica bitna za svaku državu

Nekoliko stotina građana na skupu. M. Aščić

Piše: M. Aščić / Avaz.ba

7.9.2019

Nekoliko stotina građana okupilo se danas u Sarajevu na održavanju mirne šetnje za tradicionalnu porodicu. Građani su u 14 sati krenuli od Vječne vatre, te su stigli do Trga Bosne i Hercegovine gdje je pročitan Proglas. 

Od javnih ličnosti, skup su podržali hitmejker Nazif Gljiva, direktor Turističke zajednice KS Nermin Muzur, te predsjednik Sindikata obrazovanja FBiH Saudin Sivro. 

Poručeno je da protiv "onih" nemaju ništa, ali da oni ugrozavaju njihov život i njihove porodice i da je sutrašnji skup provokacija ljudskih prava i teroriziranje građana. 

Građani okupljeni protiv povorke ponosa. M. Aščić

Građani nose transparente "Zna se šta je ključ, a šta brava", "Zašto se ne poštuje volja većine", "Podrška biološkom opstanku"...

Organizatori Dana tradicionalne porodice su UG "Svjetlo" i NVO partneri, koji su skup zakazali kao znak protesta protiv Povorke ponosa na kojoj će se u centru Sarajeva sutra promovirati i tražiti prava LGBT osoba u našoj zemlji. 

Kako je novinarima kazala jedna od prisutnih građanki, došli su iskazati podršku onima koji su protiv povorke ponosa. 

- Podrška ovima koji su protiv ovih, ove pogani koja je došla - kazala je učesnica mirne šetnje. 

Portparol Dana tradicionalne porodice Ahmed Kulanić najavio je Proglas na Trgu BiH kod Parlamenta BiH. On je kazao kako je njihov stav da je stub porodice brak između muškarca i žene. Naglasio je da nisu tu da zabrane bilo kakvo okupljanje, ali jesu da kažu "koliko je porodica bitna za svaku državu".

Skup osigurava veliki broj policajaca, ali za sada ona protječe mirno.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.