NEVRIJEME

Izdato narandžasto upozorenje zbog jakih lokalnih pljuskova

Intenzivna kiša u našoj zemlji. Ilustracija

Avaz.ba

7.9.2019

Federalni hidrometeorološki zavod BiH izdao je danas u popodnevnim satima narandžasto upozorenje zbog jakih lokalnih pljuskova praćenih intenzivnom grmljavinom.

Prema obavijesti, upozorenje se odnosi za veći dio Bosne i Hercegovine tokom današnjeg dana od tri do 19 sati. 

Za nedjelju se u Bosni i Hercegovini prognozira pretežno oblačno vrijeme, povremeno s lokalnim pljuskovima. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar sjeveroistočnog i istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 19 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 18 i 24, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Za ponedjeljak se u Bosni i Hercegovini prognozira veći dio dana pretežno oblačno vrijeme s kišom i pljuskovima. U poslijepodnevnim i večernjim satima smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar slab do umjerene jačine većinom jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 10 i 15, na jugu zemlje do 18 stepeni. Najviša dnevna temperatura između 17 i 23, na jugu zemlje do 25 stepeni.

Za utorak se u Bosni i Hercegovini prognozira sunčano uz umjerenu naoblaku. Krajem dana novo naoblačenje. Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura većinom između 8 i 12, na jugu zemlje do 16 stepeni. Najviša dnevna temperatura  između 20 i 25, na jugu zemlje do 28 stepeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.