PROGNOZA

Vremenske prilike do srijede: Smjenjivat će se kiša, magla i sunce

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25

Kišno u narednom periodu. Avaz

Sl. M. / Avaz.ba

8.9.2019

U Bosni i Hercegovini danas umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Lokalni pljuskovi i grmljavina su izgledni u drugoj polovini dana. Vjetar slab do umjerene jačine, većinom južnog smjera. Na sjeveru zemlje vjetar istočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15 stepeni Celzijusa, na jugu zemlje do 19. 

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U ponedjeljak u Bosni i Hercegovini veći dio dana pretežno oblačno vrijeme. Prognoziraju se i kiša i pljuskovi. Većina padavina u jutarnjim satima. U poslijepodnevnim i večernjim satima smanjenje oblačnosti i prestanak padavina. Vjetar umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 11 i 15, na jugu zemlje do 19 stepeni. 

Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje do 27 stepeni.

U utorak, u Bosni će biti dosta magle ili niske naoblake. U Hercegovini sunčanije prije podne. Od poslijepodnevnih sati novo naoblačenje. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 7 i 11, na jugu zemlje i do 17. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 20 i 25, na jugu zemlje do 29 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno sa slabijom kišom ili lokalnim pljuskom. Vjetar slab do umjerene jačine istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 9 i 13, na jugu zemlje i do 18. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.