INOVACIJE

Nakon najbržih električnih automobila, osvaja svijet i električnim biciklima!

Osvojili prestižnu nagradu Eurobike za bicikl G6.2 EXSPERT FS eMTB, lansiran na tržište prošle godine, navode iz Rimčevog Greyp Bikesa

Fotografija sa sajma: Novo priznanje. Avaz

Piše: A. KAMBER

10.9.2019

Livnjak Mate Rimac, poznati hrvatski proizvođač najbržih električnih automobila kojima je osvojio svijet, sve je poznatiji i po električnim biciklima proizvedenim u njegovim pogonima. Ovih dana osvojili su prestižnu nagradu Eurobike za svoj bicikl G6.2 EXSPERT FS eMTB, lansiran na tržište prošle godine, navode iz Rimčevog Greyp Bikesa. 


Prednja kamera

-Nagrada Eurobike snažan je barometar inovacije za industriju. Pokazuje mogućnost proizvođača za inovacijom, da dođe do novih ideja i da čak sruši već postojeće barijere. Eurobike vidi ovo takmičenje kao motivaciju za najuvjerljivije nove inovacije - izjavio je direktor manifestacije Eurobike Dirk Hajdrih (Heidrich).

Krešimir Hlede, izvršni direktor Rimčevog Greyp Bikesa, u kojem i nastaju sve poznatija električna bicikla, kazao je kako su znali da su razvili ''cool'' i inovativan proizvod.

Dugoočekivani model. Avaz

-Počašćeni smo što naše kolege iz industrije vide isto, pogotovo tokom naše prve godine na tržištu. Dva koraka naprijed i jedan natrag, mi vjerujemo u našu viziju da imamo nešto ponuditi industriji i biciklistima - kazao je Hlede, dodajući da su na sajmu Eurobike lansirali dva nova bicikla, dugoočekivani G5 model i limitirano izdanje G6.X., koji nude ugrađenu prednju kameru, integrirani e-SIM i Greyp aplikaciju, odnosno apsolutno potpunu i sigurnu biciklističku navigaciju.

Novo iskustvo

Rimac je podsjetio da su na ovim modelima bicikla radili četiri godine te da je to sasvim novo iskustvo i prekretnica za Greyp bike, ali i za biciklističku industriju uopće, kao što su i najbrži električni automobili na svijetu prekretnica za automobilsku industriju.

Bicikle voze i Mesi, Fabregas, Pike

Rimčeva električna bicikla voze brojne poznate ličnosti, među kojima i nogometaši Mesi (Messi), Fabregas i Pike (Pique)... Cijene Rimčevih najnovijih električnih bicikla G6.2 su od 6.499 do 7.499 eura. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.