PODGORICA

Ambasador Jukić predao akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću

Sa današnjeg susreta u Podgorici. MVP BiH

Avaz.ba

9.9.2019

Ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimir Jukić predao je 9. septembra 2019. godine akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću u Rezidenciji na Cetinju. 

U razgovoru koji je uslijedio nakon ceremonije predaje akreditiva, predsjednik Đukanović je ambasadoru Jukiću zaželio uspješan mandat i naglasio punu opredijeljenost i spremnost Crne Gore da prijateljskoj i susjednoj Bosni i Hercegovini ostane pouzdan partner u ostvarivanju svih njenih vanjskopolitičkih ciljeva uz puno uvažavanje političke volje i opredjeljenja Bosne i Hercegovine. 

Sa današnjeg susreta u Podgorici. MVP BiH

Razmijenjena su mišljenja o ukupnim odnosima Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a posebno u oblasti ekonomske saradnje, razvoja putne infrastrukture i regionalne saradnje. 

Potvrđeno je da dvije države nemaju otvorenih pitanja koja bi na bilo koji način opterećivala dalje unapređenje i razvoj odnosa.

Ambasador Jukić je potvrdio da će Ambasada i on lično nastaviti raditi u cilju što višeg stepena saradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore u svim oblastima i pitanjima od obostranog značaja.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.