PODGORICA Naglašeni prijateljski odnosi dvije zemlje

Ambasador Jukić predao akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću

Avaz.ba
09.09.2019 17:15

Sa današnjeg susreta u Podgorici

Foto: MVP BiH

Ambasador Bosne i Hercegovine u Crnoj Gori Branimir Jukić predao je 9. septembra 2019. godine akreditivna pisma predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću u Rezidenciji na Cetinju. 

U razgovoru koji je uslijedio nakon ceremonije predaje akreditiva, predsjednik Đukanović je ambasadoru Jukiću zaželio uspješan mandat i naglasio punu opredijeljenost i spremnost Crne Gore da prijateljskoj i susjednoj Bosni i Hercegovini ostane pouzdan partner u ostvarivanju svih njenih vanjskopolitičkih ciljeva uz puno uvažavanje političke volje i opredjeljenja Bosne i Hercegovine. 

  • Sa današnjeg susreta u Podgorici
    Sa današnjeg susreta u Podgorici Foto: MVP BiH

Razmijenjena su mišljenja o ukupnim odnosima Bosne i Hercegovine i Crne Gore, a posebno u oblasti ekonomske saradnje, razvoja putne infrastrukture i regionalne saradnje. 

Potvrđeno je da dvije države nemaju otvorenih pitanja koja bi na bilo koji način opterećivala dalje unapređenje i razvoj odnosa.

Ambasador Jukić je potvrdio da će Ambasada i on lično nastaviti raditi u cilju što višeg stepena saradnje Bosne i Hercegovine i Crne Gore u svim oblastima i pitanjima od obostranog značaja.

Komentari

NA VRH