SARAJEVO Održana sjednica Kolegija

Zvizdić: SNSD blokira daljnji rad Parlamentarne skupštine BiH

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

Zvizdić: Nema ni komisija

Foto: Avaz


Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denis Zvizdić danas je nakon sjednice Kolegija tog doma izjavio da nije postignut konsenzus u vezi sa održavanjem druge redovne sjednice Predstavničkog doma državnog parlamenta.

- Moj lični stav je bio da je potrebno održati redovnu sjednicu na kojoj bi finalizirali proces konstituiranja Predstavničkog doma PSBiH, a to podrazumjeva imenovanje nadležnih komisija. Nismo imali konsenzus s obzirom na to da raniji stavovi nisu pomijenjeni, posebno od kolege Nebojše Radmanovića - kazao je Zvizdić.      

Zvizdić je rekao kako SNSD i dalje blokira imenovanje komisija. Kako je pojasnio, na taj način blokirana je i zakonodavna vlast u BiH i ne održavaju se sjednice Parlamenta BiH.

- Svi klubovi u Predstavničkom domu dostavili su svoje prijedloge za članove komisija. Takav prijedlog jedino nismo dobili od SNSD-a. Pokušali smo održati drugu redovnu sjednicu i ona je odgođena. SNSD blokira imenovanje komisija, a samim tim se blokira daljnji rad Parlamentarne skupštine BiH - rekao je Zvizdić.

On je najavio da će se ponašati isključivo u skladu s poslovnikom.

- Pokušat ćemo razgovarati u sklopu proširenog Kolegija i onda ću odlučiti hoće li se ići u sazivanje sjednice i usvajanje važnih sporazuma - kazao je.

Dodao je da će nastaviti raditi na daljnjem usaglašavanju stavova i stvaranju pretpostavki za održavanje druge redovne sjednice Predstavničkog doma PSBiH, „a to podrazumijeva stalnu komunikaciju i vrlo vjerovatno u narednom periodu održavanje i proširenog Kolegija Predstavničkog doma PSBiH“. 

NA VRH