SARAJEVO

Civilna zaštita Fakultetu za sport nabavila opremu za spašavanje na vodi i pod vodom

Na ovaj način se omogućava opremanje jedinica civilne zaštite koja je formirana u okviru pomenutog fakulteta, čime su se stvorile pretpostavke za efikasniji i kvalitetniji rad pripadnika ove jedinice

S današnje primopredaje opreme. Avaz

Piše: S. M.

10.9.2019

Direktor Kantonalne uprave civilne zaštite Kantona Sarajevo (KUCZ) Samir Džihić predao je danas opremu za spašavanje na vodi i pod vodom dekanu Fakulteta sporta i tjelesnog odgoja (FASTU) Harisu Aliću.

Kako je, ovom prilikom, pojasnio direktor Džihić riječ je o ronilačkoj opremi, odnosno čeličnim bocama, odjelima, čizmicama, rukavicama, pojasevima, maskama, disalicama sa ventilom, perajima, ručnim kompjuterima, kompenzatorima plovnosti, led svjetiljkama, torbama ...

Alić i Džihić potpisali sporazum. Avaz

Na ovaj način se omogućava opremanje jedinica civilne zaštite koja je formirana u okviru pomenutog fakulteta, čime su se stvorile pretpostavke za efikasniji i kvalitetniji rad pripadnika ove jedinice.

Inače, KUCZ i FASTU postisali su ranije Sporazum o poslovnoj, obrazovnoj i stručnoj saradnji u oblasti zaštite i spašavanja, kao i Ugovor o međusobnim pravima i obavezama u vršenju poslova zaštite i spašavanja zdravlja i života ljudi.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.