SARAJEVO

Novi konkurs za direktora, dolazi li Duška Jurišić na čelo TVSA

Kako sada stvari stoje, iako je bila prvi izbor Naše stranke, Ljevak sigurno neće ostati na direktorskoj poziciji

Kristina Ljevak i Duška Jurišić. Avaz

Piše: S. M. / Avaz.ba

12.9.2019

Nakon što je prije gotovo dva mjeseca poništen konkurs za izbor direktora Televizije Sarajevo (TVSA), Nadzorni odbor ovoga javnog preduzeća odlučio je da se raspiše novi konkurs za izbor i imenovanje novog čelnika ove televizijske kuće.

Funkciju v. d. direktorice trenutno obnaša Kristina Ljevak. Osim nje, koja na poništenom konkursu, kakao je tada navedeno, nije ispunjavala uvjete, dokumentaciju su predale i Amela Hatić-Hubijar te Nejra Latić-Hulusić.

Kako sada stvari stoje, iako je bila prvi izbor Naše stranke, Ljevak sigurno neće ostati na direktorskoj poziciji. Tako traže koalicioni partneri iz Naroda i pravde, jer direktoricu smatraju odgovornom za emitiranje filma ''Tužilac, branilac, otac i sin'' na dan kada je obilježena 24. godišnjica genocida u Srebrenici.

Nakon što je prije nekoliko dana viđena u jednom sarajevskom restoranu s izvršnim direktorom programa TVSA Harisom Dučićem, u novinarskoj zajednici proširila se informacija da bi na direktorsku poziciju mogla biti imenovana novinarka Duška Jurišić, koja je trenutno pomoćnica direktora Radio-televizije BiH.

Trenutnom sazivu Nadzornog odbora, s Vlastimirom Mijovićem na čelu, mandat istječe 21. septembra, pa je veliko pitanje hoće li ovaj saziv izabrati novog direktora.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.