AKTUELNO

Salić za "Avaz" o posjeti inspektora FUP-a "Pazariću": Drago mi je da su promptno djelovali

Direktor će u utorak dati izjavu

Redžep Salić s inspektorima FUP-a. Avaz

Piše: SL. M. / Avaz.ba

13.9.2019

Tri inspektora Federalne uprave policije (FUP) stigla su danas u Zavod za zbrinjavanje mentalno invalidnih osoba ''Pazarić'', potvrdio je za "Avaz" direktor ovog zavoda Redžep Salić, koji je u potresnom govoru u Federalnom parlamentu prije dva dana iznio šokantne informacije o stanju, kriminalu i nadasve o lošem odnosu prema štićenicima. 

- Oni su došli na osnovu prijave koju sam uputio prije mjesec i po i zakazali su termin za utorak (17. septembar) da se ja javim u FUP kako bih dao izjavu. Vrlo kratko su se zadržali. Nakon što dam izjavu, upute, onda će oni postupiti po svojoj proceduri. Meni je drago, jako sam sretan što su inspektori promptno djelovali nakon mog obraćanja u Parlamentu FBiH. Došli su, dakle, nakon što sam im uputio poziv ispred Upravnog odbora - rekao je Salić.

Podsjetimo, Salić je prije dva dana u Predstavničkom domu Parlamenta FBiH rekao kako više ne može šutjeti o stanju u Zavodu i lošim uvjetima. 

- Ne mogu više šutjeti. Djeca i štićenici žive u lošim uvjetima, radnici rade u nemogućim uvjetima. Imenovan sam prije četiri mjeseca. Prvi dan sam zatekao neku nadogradnju u centru. Samo na jednoj zgradi ima 300.000 KM razlike. Niko ne zna za šta je planirana. Zgrade koje su rađene proteklih godina nemaju urbanističku i građevinsku dozvolu. Zgrada koja je napravljena prije dvije-tri godine, do donacije, raspada se, djeca žive u vlazi – rekao je Salić tom prilikom. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.