HUMANOST

U Vijećnici održan "Think pink party" kojim se skreće pažnja u širenju svijesti o karcinomu dojke i zdravlju žena

Sa sinoćnje manifestacije u Vijećnici. Agencije

S. K. / Avaz.ba

13.9.2019

U sarajevskoj Vijećnici sinoć je održan “Think pink Party” kako bi se skrenula pažnja na važnost rada Udruženja “Think pink - zajedno smo jedno”. 

Bila je to prilika i da se što veći broj društveno odgovornih kompanija, institucija i pojedinaca uključi u brojne aktivnosti koje Udruženje provodi.

Prisutni bili i ambasadori SAD i Velike Britanije Erik Nelson i Metju Fild. Agencije

Nela Hasić, regionalna direktorica “Think pink – zajedno smo jedno” kazala je trenutno njihove programe koriste hiljade mladih, zdravih, bolesnih, muskaraca i žena.

- Došli smo do trenutka gdje ne možemo nastaviti bez vaše pomoći. A vaša pomoć znači: da će svaka žena dobiti besplatni pregled, da će svaka mlada žena biti edukovana o važnosti ranog otkrivanja, da će pakitić prve pomoći i dalje dobijati svaka žena nakon operacije i da će svaka žena, uključujući i svaku od nas koje smo ovdje , znati da nije sama – onda kada je teško. Zato se nadamo da će svako od vas, nakon ove večeri pronaći načina da da svoju podršku našem projektu - kazala je Hasić.


Prisustvovali i ministri u Vladi KS. Agencije

Gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka istakao je da Grad Sarajevo nastavlja podržavati plemenitu i značajnu misiju Udruženja, koja je od izuzetne važnosti u širenju svijesti o karcinomu dojke i zdravlju žena.

Na sinoćnjem eventu je prikazan i dokumentarni film o ženama koje su preživjele karcinom dojke. Aida Koristović, Duška Amidžić i Lejla Hasanbegović predstavljaju hiljade žena koje prolaze kroz slične životne situacije. Ove priče predstavljaju borbu, pobjedu, ali i insistiranje za pravovremenom dijagnozom, svakim dostupnom tretmanom i jednakim pravom na život i zdravlje za sve.

Trka/ šetnja za ozdravljenje “Race for the Cure” kruna svih dešavanja Udruženja Think pink – zajedeno smo jedno bit će održana 29. Septembra u 11 sati ispred Sarajevo City Centra.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.