TRANSPARENTI

Šta su građani poručili Aleksandru Vučiću tokom njegove posjete Drvaru

Delegacija Srbije dočekana gromoglasnim aplauzom

Piše: B. Šobat / Avaz.ba

14.9.2019

Brojni građani dočekali Vučića - Avaz
Poruke za predsjednika Srbije - Avaz
S transparentima dočekali predsjednika Srbije - Avaz
Više hiljada ljudi na dočeku - Avaz
Vučić obećao fabriku - Avaz
+1

"Vaš dolazak naš opstanak", "Drvar je srpski bio, jeste i biće", "Predsjednici hvala vam od srca" ... su samo neki od transparenata kojima su građani Drvara jučer dočekali predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u svom gradu. 

U okviru akademije "Dani sjećanja" koja je održana u Drvaru, brojni građani su dočekali Vučića gromoglasnim aplauzom, a mogli su se vidjeti i brojni transparenti. 

Oko 19 sati na platou Radničkog doma okupilo se nekoliko hiljada građana, među kojima su bili i brojni ministri, poslanici, delegati...  Vučić je izjavio kako je Srbija uplatila milion eura općini Drvar te još jedan milion koji je podjeljen na općine Bosanski Petrovac, Bosansko Grahovo i Glamoč. 

Kazao je kako je to samo jedan dio pomoći koje Srbija namjerava usmjeriti ka Drvaru te da će uskoro na red doći i fabrika.  

-Tu fabriku koju ćemo da dovedemo ovdje, pa kome ona predstavlja problem. Nikome. Bit će novih radnih mjesta, više žena će moći da radi, bit će više djece u Drvaru i u čitavoj Krajini. Pa kome to može da smeta. Nikome - zaključio je Vučić.




Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.