OBRAĆANJA

Krišto na Kongresu SDA: Potrebni su nam još bolja saradnja i više povjerenja

HDZ BiH se zalaže za izgradnju BiH kao države jednakopravnih, konstitutivnih naroda i drugih građana

Borjana Krišto. M. Aščić

Fena

14.9.2019

Zamjenica predsjednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) BiH Borjana Krišto je, obraćajući se kao gost na 7. kongresu SDA u Sarajevu, kazala da se politika hrvatskog naroda predvođena HDZ-om BiH, zalaže za izgradnju BiH kao države jednakopravnih, konstitutivnih naroda i drugih građana koji u njoj žive.

Također, dodala je, zagovara euroatlantski put BiH.

- Za sve to, poštovani prijatelji, potrebna nam je dobra i, ja bih rekla, još bolja saradnja, potrebno nam je više povjerenja, više poštovanja, više iskrenosti i svega onoga što podrazumijeva jedan dijalog i svi odgovori na pitanja pred kojima se nalazi BiH - navela je Krišto.

Vjerujem, kazala je, da smo svi svjesni da se vrijeme u kojem se nalazimo razlikuje od vremena u kojem smo nastajali, u kojem smo izrastali i razvijali se.

- Ovo današnje je puno izazova, puno iskušenja. Nadam se i duboko vjerujem da ćemo izgraditi više odnosa i više povjerenja među nama, da će i današnji 7. kongres Stranke demokratske akcije s Bakirom Izetbegovićem na čelu, izabrati vodstvo koje će zajedno s političkim opcijama iz druga dva naroda znati odgovoriti na sve ove izazove pred kojim se nalazi BiH i krenuti u konkretne reforme koje su BiH nužne i neophodno potrebne - navela je Krišto.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.