AKCIJA

Pogledajte kako policija i inspekcija traže duhan po autopijaci

Osim na proizvode visoke tarife, pregledali i brendirane proizvode

Piše: I. K. -A.P.

15.9.2019

Radi zaustavljanja ilegalne trgovine duhanom i duhanskim proizvodima, ali i drugim akciznim proizvodima, na autopijaci u sarajevskom naselju Stup od jutros traje akcija policije Kantona Sarajevo i federalnih inspektora.  

- Prema našim operativnim saznanjima, na ovoj pijaci vrši se promet cigareta i duhana bez markica, alkohola i drugih proizvoda visoke tarife - kazao je za "Avaz" glavni federalni tržišni inspektor Elmir Ramić. 

Akcija Federalne uprave za inspekcijske poslove počela je jutros u 7:30 sati, a na ulazu na autopijacu nadležni su zaustavljali i pregledali sumnjiva vozila.

U akciji su angažirani šest federalnih inspektora, dva tima jedinice za podršku, dakle deset specijalaca i još tri uposlenika Federalne uprave za inspekcijske poslove - istakao je Ramić. 

Kako je kazao, do sada su izuzete i određene količine duhana i duhanskih proizvoda. 

- Osim na proizvode visoke tarife, obraćena je pažnja i na brendirane proizvode, dakle falsifikate. S tim u vezi, pronađena je i oduzeta određena količina patika "nike" i "adidas", proizvoda "dormeo", ali i bijele tehnike. U svim slučajevima riječ je o proizvodima za koje vlasnici nisu imali dokaz o porijeklu imovine. 

Autopijaca Stup - Avaz
Akcija Federalne uprave za inspekcijske poslove - Avaz
Jedinica za podršku MUP-a KS asistira federalnim inspektorima - Avaz
Izuzete i određene količine duhana i duhanskih proizvoda - Avaz
Akcija počela u 7:30 sati - Avaz
+3
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.