AKTUELNO

Direktor JU ''Jagomir'' podnio ostavku: Iz Naroda i pravde su mi nudili da budem špijun

Nisam kadar BOSS-a, ja čak nisam ni trebao biti direktor te ustanove, to je trebao biti moj kolega, tvrdi on

Muhamed Ahmić. Arhiv

Piše: I. K. / Avaz.ba

16.9.2019

Nakon što je direktor Psihijatrijske bolnice ''Jagomir'' Muhamed Ahmić dao ostavku na tu poziciju, ne stišava se bura u Kantonu Sarajevo.  

- Ja sam džentlmenski dao ostavku zato što mi je rečeno da ću biti smijenjen jer je to mjesto pripalo Narodu i pravdi – kazao je Ahmić za „Avaz''.

Kako tvrdi, on nije želio da se traži njegova smjena jer razloga za nju nema.

- Ja sam svjestan da su se neusvajanjem izvještaja javnih zdravstvenih ustanova u Skupštini Kantona Sarajevo formalnopravno stekli svi uvjeti za to – ističe Ahmić.  

Dodao je i da on nije kadar BOSS-a, kako to mnogi špekuliraju.

- Nisam kadar BOSS-a, ja čak nisam ni trebao biti direktor ''Jagomira'', to je trebao biti moj kolega, koji je preminuo dva dana prije imenovanja. Ja sam potom putem konkursa došao na tu poziciju – kazao je Ahmić.

A među onima koji tvrde suprotno su i predstavnici Naroda i pravde.

- Čudi nas da je Ahmić odjednom zaboravio kako je i ispred koga delegiran na ovu poziciju. Naše vizije i vizija BOSS-a i Mirnesa Ajanovića se ne poklapaju, a potpuna je neistina da je mjesto direktora „pripalo“ bilo kojoj općinskoj organizaciji Naroda i Pravde - navodi se u saopćenju ove stranke.

Ahmić je, naposljetku, istakao i kako mu je iz Naroda i pravde nuđeno da prati novog kolegu koji bude postavljen, drugim riječima, da bude špijun, što on nije prihvatio.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.