SARAJEVO

"Pismo prijateljima" u čast sarajevskih velikana Kemala Montena i Davorina Popovića

Želimo stvoriti paradigmu sjećanja na naše savremenike koji su postali simbolima našeg grada, rekao je Skaka

Avaz.ba

17.9.2019

Davorin Popović - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Kemal Monteno - Avaz
Dnevni avaz
+1

Grad Sarajevo organizira druženje “Pismo prijateljima” u čast sarajevskih velikana Kemala Montena i Davorina Popovića koje će se održati u nedjelju, 22. septembra, u 18 sati u kultnom prostoru ispred FIS-a i u Spomen parku Mirze Delibašića i Davorina Popovića.  

Na druženje su pozvani prijatelji, poštovaoci lika i djela velikih umjetnika te brojni saradnici i poznanici koji su bili dio karijera Montena i Popovića. Očekuje se dolazak mnogih poznatih ličnosti, poput Abdulaha Sidrana, Dražena Žerića Žere, Ismeta Nune Arnautalića, Mikija Trifunova i brojnih drugih. 

- Želimo stvoriti paradigmu sjećanja na naše savremenike koji su postali simbolima našeg grada. Ovo je samo jedan mali znak pažnje, sjećanje na dva velika umjetnika koji su obogatili živote generacija. Okupit ćemo prijatelje, govoriti lijepim riječima, sjetit ćemo se i te velike pjesme ''Pismo prijatelju'', koja je u gradu pod opsadom značila otpor, nadu i sarajevski duh – rekao je gradonačelnik Abdulah Skaka. 

Događaj, koji će biti otvoren za građane, šalje poruku da će Montenova i Popovićeva djela ostati zauvijek živa u bh. prijestonici.

Kemal Monteno rođen je 17. septembra 1948. u Sarajevu, a Davorin Popović 23. septembra 1946.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.