BANJA LUKA

Počela sjednica Glavnog odbora SNSD-a: Razmatra se odgovor na deklaraciju SDA

Na sjednici Glavnog odbora SNSD-a bit će kompletirano stranačko rukovodstvo

Srna

18.9.2019

Visoki članovi SNSD-a stižu u Palatu RS - Avaz
Uoči sjednice GO SNSD-a - Avaz
Anton Kasipović - Avaz
GO danas o programskoj deklaraciji SDA - Avaz
Dolazak Dragana Bogdanića - Avaz
+4

U Banskom dvoru u Banjoj Luci počela je sjednica Glavnog odbora SNSD-a na kojoj će biti razmatrana aktuelna politička situacija u BiH i kompletirano rukovodstvo stranke. 

Sjednici, između ostalih, prisustvuju predsjednik SNSD-a Milorad Dodik, dosadašnji potpredsjednici Željka Cvijanović, Radovan Višković, Nikola Špirić, Nebojša Radmanović i Marko Vidaković, te generalni sekretar Luka Petrović.

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je ranije da će ova stranka održati sjednicu Glavnog odbora na kojoj će biti pripremljen kvalitetan odgovor na Programsku deklaraciju SDA, a za afirmaciju stavova i mjera tražiće podršku i opozicije u RS.

Potpredsjednik SNSD-a Nebojša Radmanović izjavio je da je deklaracija SDA još više usložila situaciju u BiH i poručio da će SNSD nastaviti sa sprovođenjem rezolucije Narodne skupštine RS o zaštiti Ustava i vojne neutralnost.

Portparol SNSD-a Radovan Kovačević istakao je da će, osim razmatranja aktuelne situacije u BiH, na sjednici biti kompletirano stranačko rukovodstvo.

Prema njegovim riječima, Glavni odbor, koji broji 500 članova, izabraće pet potpredsjednika i generalnog sekretara stranke.

Prije sjednice Glavnog odbora, održana je sjednica Izvršnog komiteta SNSD-a.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.