REPUBLIKA SRPSKA

Potpredsjednik Narodne skupštine RS Senad Bratić podnio ostavku

Neopoziva ostavka Senada Bratića. Avaz

Piše: Al. Ti. / Avaz.ba

18.9.2019

Potpredsjednik Narodne skupštine Republike Srpske iz bošnjačkog naroda Senad Bratić (SDA) podnio je ostavku.

- Istina je da sam podnio neopozivu ostavku na mjesto potpredsjednika NSRS. Obrazložio smo kakva je situacija i informirao novinare da sam predao na protokol svoju ostavku - potvrdio je Bratić za "Avaz".

U obrazloženju je, inače Bratić naveo:

- Iz razloga pokrenute inicijative za moje razrješenje s pozicije potpredsjednika NSRS iz reda bošnjačkog naroda, a ne želeći da ova inicijativa doprinese međuetničkom nerazumijevanju i podizanju tenzija, podnosim ostavku na poziciju koja pripada predstavniku bošnjačkog naroda - naveo je u obrazloženju Bratić i nastavio:


Bratić podnio ostavku. Avaz

- Ova inicijativa podnesena od strane vladajuće koalicije ima za cilj da političku nemoć predstavi kao nadmoć i da političke procese i nerazumijevanje poveže s etničkim odnosima. Pokazivanje nadmoći i obračunavanje predstavnika jednog naroda s onim slabijim na ovom području je iza nas. Pogrešan je to smjer kojim se vladajuća koalicija u entitetu RS, u šta će se uvjeriti vrlo brzo.

Кolegij Narodne skupštine RS prethodno je za danas u 18 sati zakazao posebnu sjednicu na čijem dnevnom redu je bio prijedlog odluke o razrješenju Senada Bratića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.