REAKCIJA

Selim Bešlagić za "Avaz": Ovo je dokaz da postoji pravda i da smo Tuzlu legalno branili

Bešlagić kaže da je sada stavljena tačka na ovaj proces, ne samo oslobađanjem Ilije Jurišića.

Bešlagić: Dobio obavijest. Avaz Arhiva

Piše: M.Aš. / Avaz.ba

18.9.2019

Međunarodna policijska agencija Interpol s sjedištem u Lijonu povukla je potjernicu za ratnim načelnikom  Tuzle Selimom Bešlagićem, koja je za njim bila raspisana po zahtijevu srbijanskog pravosuđa.

Bešlagić je za "Avaz" potvrdio da je zvanično obaviješten 15.jula o povlačenju potjernice i da to znači da je sada slobodan čovjek i da može ići gdje želi.

Podsjećamo, Tuzlaci Ilija Jurišić, Selim Bešlagić i Meša Bajrić prije 13 godina našli su se na potjernicama zbog navodno počinjenih ratnih zločina za vrijeme rata u Bosni i Hercegovini, tačnije  za slučaj "Tuzlanska kolona".

Oni se teretili da su  izvršili mučki napad na raskrsnici Brčanska Malta u Tuzli, kada su legitimne policijske snage odbranile ovaj grad od napada vojske   Republike Srpske i Vojske Jugoslavije.

Bešlagić kaže da je sada stavljena tačka na ovaj proces, ne samo oslobađanjem Ilije Jurišića.

 - Ja sam mislio da je ona skinuta još davno, kada je oslobođen Ilija Jurišić. Međutim, kasnije smo dobili vijest da smo i dalje na potjernicama. Ovo znači da sam ja sada slobodan čovjek i da sam nevin, kao što sam uvijek znao. Ovo je dokaz da se Tuzla branila legalno i da nije bilo nikakvih ratnih zločina. Ovo je dokaz da postoji pravda i pravda je na kraju pobijedila – rekao nam je Bešlagić.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.