PREDSJEDNIŠTVO BIH

Komšić-Stanišić: Glavni gradovi BiH i Crne Gore moraju se bolje cestovno uvezati

Komšić primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Crne Gore u BiH

Komšić i Stanišić. Predsjedništvo BiH

Fena

18.9.2019

Predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovine Željko Komšić primio je akreditivno pismo novoimenovanog ambasadora Crne Gore u BiH Obrada Miše Stanišića.

Stanišić je kazao da Bosna i Hercegovina u Crnoj Gori ima iskrenog i ozbiljnog partnera. Istakao je da u BiH s prostora Crne Gore živi više od 80.000 ljudi, među njima znatan broj istaknutih privrednih, društvenih, naučnih i kulturnih radnika, te da je njihov doprinos građenju prijateljskih odnosa dviju zemalja nemjerljiv.

- Kao članica NATO saveza i prva naredna nova članica u Evropskoj uniji, snažno ćemo podržavati Bosnu i Hercegovinu na njenom evropskom i evroatlantskom putu - istakao je ambasador Stanišić.

Sagovornici su suglasni da BiH i Crna Gora imaju odlične bilateralne odnose, bez otvorenih pitanja, i da prostora za saradnju ima dosta, a posebno na infrastrukturalnom planu. Ocijenjeno je da se dva glavna grada BiH i Crne Gore moraju bolje cestovno uvezati.

Komšić je izrazio zahvalnost za podršku Crne Gore na evroatlantskom putu BiH, te poželio novoimenovanom ambasadoru uspješan mandat u našoj zemlji, saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.