ISTRAGE

Dom za stara lica Zenica: Tužilaštvo formiralo predmet

Kasumović zatražio da se cijeli slučaj ispita i dostavi izvještaj, kažu iz Gradske uprave

Piše: D. Pašalić / Avaz.ba

19.9.2019

Inspekcija i jučer češljala ovu ustanovu - Avaz
Inspekcija i jučer češljala ovu ustanovu - Avaz
Inspekcija i jučer češljala ovu ustanovu - Avaz
Mirsada Silajdžić - Avaz
Mirna Poljac - Avaz
+1

Tužilaštvo Zeničko-dobojskog kantona (ZDK), nakon pisanja „Dnevnog avaza“ o neviđenom skandalu u Domu za stara lica Zenica, gdje je propalo 3,5 tona doniranog kurbanskog mesa, formiralo je predmet, potvrdila nam je Mirna Poljac, portparol Tužilaštva.


Provjera informacije

- Tužilaštvo je formiralo predmet neodredivo krivično djelo ili počinitelj u cilju provjere informacije objavljene u listu “Dnevni avaz” - kaže Poljac. 

Osim Tužilaštva, Kantonalna uprava za inspekcijske poslove ZDK i jučer je češljala ustanovu. Prema riječima Mirsade Silajdžić, direktorice kantonalne inspekcije, istražuje se na koji način je, kao i gdje, pokvareno meso zbrinuto.

- Za slučaj smo, da budem iskrena, saznali iz vašeg upita, nakon čega smo odmah uputili inspektore na teren. Sve detaljno provjeravamo, još ne znamo je li slučaj za nas ili druge organe - kaže Silajdžić.

Direktor Kemal Efendić i jučer je bio nedostupan za izjave, a kako su odgovorili iz Gradske uprave na naš upit, gradonačelnik Fuad Kasumović odmah po saznanju za događaj kontaktirao je Upravu i direktora.

- Zatražio je da se cijeli slučaj ispita i dostavi izvještaj. Još nismo ništa dobili – kažu iz Gradske uprave.


Zatrpali meso

Podsjetimo, odlukom direktora Efendića 2,5 tona ucrvanog mesa zatrpano je na lokalitetu kod Mošćanice, a oko tona mesa bačena je u rijeku Bosnu kod Žepča. 

Inače, Efendić je u februaru prošle godine, zbog protustatutarnog djelovanja, grubog narušavanja ugleda stranke i otvorenog rada za Nezavisni blok, izbačen iz SDA.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.