SARAJEVO

Zvizdić: Niko se ne treba miješati u unutrašnje poslove BiH

Zvizdić. Usvojeni bitni dokumenti. D. Bašić

Piše: D.B. / Avaz.ba

19.9.2019

Denis Zvizdić, predsjedavajući Vijeća ministara BiH, kazao je na konferenciji za medije u Sarajevu da je Vijeće razmatralo veliki broj različitih materijala od koji su neki jako bitni kako za građane tako i za državu BiH.

On je potvrdio pisanje našeg lista da je postignut konsenzus u vezi pisma podrške za Blok 7.

- Dokaz da se radi o manipulaciji pojedinačnih političara da je Vijeće ministara u blokadi je veliki broj usvojenih materijala. Postignut je potpuni koncezus za pismo podrške za gradnju Bloka 7 Termoelektrane u Tuzli. Pismo će biti upućeno na predviđene adrese - kazao je Zvizdić.

Zvizdić je između ostalog istakao da je usvojen investicijski grant za Koridor 5C.

- Radi se o veoma važnom projektu. Usvojen je također prijedlog izgradnje deponije u vrijednosti od 5 miliona eura kao i utvrđen je sporazum Vlade Republike Hrvatske o cestovnim mostovima- kazao je Zvizdić.

Upitan da prokomentariše najavljeni sastanak lidera političkih stranaka iz RS, s predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Zvizdić je rekao kako podržava sastanke koji vode jačanju saradnje, suživota i mira na ovim prostorima i to sve na bazi reciprociteta.

 - Ne mislim da se bilo ko treba miješati u unutrašnje poslove BiH. Ni BiH se ne miješa u unutrašnje poslove susjednih zemalja. Takve poruke očekujem i od Aleksandra Vučića -  rekao je Zvizdić



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.