MOSTAR

Nagrađeni Lana Pudar, Goran Popović i Iva Martina Kraljević

Tradicionalni izbor

M.Sm.

19.9.2019

S press-a: Plaketa za ŽFK „Emina“. Avaz

U Mostaru su danas na pres-konferenciji Fondacije Slipičevič obznanjeni dobitnici nagrade "Nijaz Slipičević", koja se tradicionalno dodjeljuje mladim ljudima koji su ostvarili značajne rezultate u svojim poljima djelovanja. 

U odnosu na prethodne godine, kada je o dobitnicima odlučivao žiri, ovaj put su nagrađene odabrali građani Mostara glasajući na društvenim mrežama.

Tako je prvu nagradu „Nijaz Slipičević'“ i ubjedljivo najveći broj glasova osvojila Lana Pudar, mlada reprezentativka BiH u plivanju, državna rekorderka i srebrna na "Mediteran Swimming - Comen Cup-u", za ostvarene značajne rezultate na međunarodnim takmičenjima i pronošenja slave Mostara u Evropi.

Druga nagrada pripala je Goranu Popoviću, mladom Mostarcu koji je primljen na prestižnu Akademiju dramskih umjetnosti u Nju Jorku,a treću Iva Martina Kraljević, polaznica Škole „Malac genijalac“ iz Mostara, za osvojeno treće mjesto na Međunarodnoj olimpijadi u mentalnoj artitmetici u Beogradu.

- Fondacija je odlučila ove godine, po prvi put dodijeliti plaketu "Nijaz Slipičević" kao posebnu počast onima koji su zadužili Mostar svojim ostvarenim rezultatima. Prvi dobitnici plakete će biti Ženski fudbalski-nogometni klub Emina,sportski kolektiv koji je za samo nekoliko godina postojanja postao pravo sportsko čudo, izborio plasman u Prvu ligu BiH, igrao i finale Kupa BiH, te dva puta polufinale, za impresivne sportske rezultate i dovođenje mostarske Emine vrh bh. fudbala - kazao je Hari Slipičević, osnivač Fondacije. Svečanost dodjele nagrada bit će održana sutra u Centru za kulturu Mostar s početkom u 19 sati. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.